ПРОБЛЕМА ОБМЕЖЕННЯ СВОБОДИ ВИБОРУ В ЛІБЕРТАРІАНСЬКОМУ ПАТЕРНАЛІЗМІ - Kravchenko, P. A.; Bezrukov, S. I. (Філософські обрії, 2019)
У статті розглядаються проблеми обмеження та контроль над свободою вибору в лібертаріанському патерналізмі. Ці проблеми обумовлюються запитом в сучасному українському суспільстві на такий тип відносин між державою та індивідом де держава виступає у ролі «сильного батька», «вождя», а індивід має низький рівень відповідальності і ініціативи. Окреслюється коло проблем, пов`язаних із свободою вибору в «лібертаріанському патерналізмі», розкриваються поняття «патерналізм», «лібертаріанський патерналізм», досліджено основні роботи і публікації із зазначеної проблеми.