АНАРХІЗМ В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗМУ

Автор(и)

  • D. Ivanishyn

DOI:

https://doi.org/10.33989/2075-1443.2019.42.202340

Ключові слова:

анархізм, глобалізм

Анотація

Наприкінці ХХ – на початку ХХІ ст. можна скільки завгодно сперечатися про форму (права – ліва) і умови (революція – еволюція) анархізації українського соціуму, однак варто констатувати, що, з точки зору анархізму, українці живуть на окремій планеті. У той же час за межами України даний процес у вигляді правої анархічної еволюції йде повним ходом і наша держава може як долучитися до його благ, так і залишитися за її бортом. Щоправда, анархізація ця зовсім не та, про яку говорять ліві анархісти. Але це єдино можлива і економічно обумовлена анархізація сучасного світу – капіталістичний анархізм глобалізації. Незважаючи на всі авторитарні плани «великої сімки», не можна не помітити потенції глобалізації у скасуванні головного породження влади – держави (Миссия анархизма).

Посилання

Deliagina M. G. (Ed.). (2000). Praktika globalizatcii: igry i pravila novoi epokhi [The practice of globalization: games and rules of a new era] / pod red. In-t problem globalizatcii (IPROG). Moskva: Infra-M, 2000. 341 s. [in Russian].

Missiia anarkhizma [Mission of anarchism]. Retrieved from http://azarov.net/ comprehension/teory/42-anarchism-mission.html?tmpl=component&print=1& page= [in Russian].

Sokolov V. Ot vestfalskoi sistemy k augsburgskoi? [From the Westphalian system to the Augsburg?]. Retrieved from http://www.russianglobalclub.com/gw_02_32. htm [in Russian].

##submission.downloads##

Номер

Розділ

СОЦІАЛЬНІ ТРАНСФОРМАЦІЇ В УМОВАХ ФОРМУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНОГО ПРОСТОРУ